Thursday, April 22, 2010

my new experience.....

hello guys...
lama tak update blog....

ni nak share story....
baru2 ni aku ade experience baru , satu pekerjaan....
agak pelik and tak terlintas di fikiran akan termasuk dlm bidang ni.....
ape ke kerja nye?

kerja yg pelik tapi benar bagi aku : advertisment talent for print ads.
or org panggil modeling kot?
ntah la...
haha....

my first offer was introduced by Prashan aka Mr P from digi....
he recommended me to the ads company....
without any idea what is going to happen, aku just say YES....
teringat kat cerita "Yes Man"...
why not just say YES...
maybe its an oppurtunity kan....
hehe....

the first ads was for the DiGi Campus....
veneu buat kat OU....
the scene was at the bowling area, we have to play the foosball....
nampak mudah, but TIDAK sama sekali...
sgt penat coz we have to take so many shots until the cameraman n the client satisfied with the photos....
and this is the ads:


boleh cam mana satu aku?
haha...
kalo takbley tgk, click sini......
sgt hodoh compared to the other talents....
hahaha.....

that time aku rasa tu la first and last dorng panggil aku..
haha....
but few days ago they called me for a photoshoot again...
agak terkejut la....
and aku gi je la....

this time buat iklan Digi jugak....
the scene is : rockstars walking on the red carpet will full of paparazzi around...
quite intresting.....
tapi again,penat nak mati....
start around 3pm till 9pm kot.........
yg lagi aku pelik, i was one of the main talent....
i was the rockstar with sunglass n guitar in hand....
and ada another guitarist and a girl as lead singer...
tak sabar nak kuar n tgk that ads.....
hehe..
;p

and aku terkejut lagi.....
tadi dorng call lg, ade job this saturday....
alhamdulillah, rezeki dtg....
aku terima je la...
and the payments are quite selesa...
haha....
=)

tu je la aku nak share...
tp aku still tak paham...
why me?
aku dgn tgh boyot ni...
the other day model hensem2 n body ketak2...
apapepun...layan je!
;p

12 comments:

  1. ko akan jadi abang badan ketak² nti..pose kt swimming pool..tahniah!!

    ReplyDelete
  2. owh..sbb ko boyot r ko laku..haha...sekalung bunge tahniah tuk ko..pegh..da kaye jgn luper ktorg beb..

    ReplyDelete
  3. orang beriman memang murah rezeki bro. haha!

    ReplyDelete
  4. naim: haha....ketak le sgt....zaman itu dah lepas..haha

    alan: aku tunggu ko nak jual iphone ko kt aku je ni..hehe

    nazar: itu lah hikmahnye..hehe

    ReplyDelete
  5. kerana u Yellow Army jo.. kalau x mana kan senang dapat peluang? :)

    ReplyDelete
  6. Mr P : haha...yes,i'm glad that i'm a yellow army...tahu takpe...never ever cross my mind nak buat menda ni semua..thankz again man!
    =)

    ReplyDelete
  7. cne nk jadi talent gak?
    bgtau plisssss.

    ReplyDelete
  8. wow. impressive.
    how to apply ?

    ReplyDelete