Tuesday, June 30, 2009

Great morning! =)

hai everyone...
i just woke up from a short nap...
enak rasanya...
hehehe...

nak tahu kenapa today aku feel good?
sebab...
aku berjaya gi cycling today....
yeay!
hehehehehehheehhe......
korang mesti pelik nape gi cycling pon suka?
aku rasa happy sgt coz dah berbulan2 aku tak gi cycling....
bila dapat cycling td,mmg mcm puas la walaupon aku nye stamina n power takda lagi..
rasa mcm seorng pejuang yg dah setahun berperang di vietnam dan pulang bertemu dgn isterinya...
dah,korang jgn nak imagine lebih...
hahaha..



semalam aku tido around 2am jugak la coz aku balik lmbat..
semalam gi tgk transformers for second time n dinner dgn makcu aku n anak dia amir...
so,tido around 2am....
aku set alarm kul 5am...
and mmg terjaga la kul 5am..
aku pelik jgk..
bila set jam nak cycling, mesti aku senang je bgn..
maybe mind dah set kot...
so,bgn malas malas..
mandi, online jap n bfast...
then kuar umah around 7.30am...

time tu gelap lg..
and aku tido pon around 3 hours je, so aku tak expect nak kayuh jejauh la...
plus,aku baru start kayuh je arini...
so, dalam kepala aku ade idea nak kayuh ikut DUKE highway je..
smapai mana?
aku pon tak tahu...
so, kira mcm redah je jgk arini..
hehe....

start from my house, masuk ke DUKE highway yg connected kat Karak hiway tuh..
guna lite gear je n slow coz just nak dpt the steps balik..
kayuh kat duke mmg best coz jalan besar n tak byk sgt kereta coz org mls nak byr tul kot....
kayuh je la,layan...
then ade signboard kiri gi ampang, kanan pj shah alam...
aku pikir kalo amik kiri,dkt sgt...
amik kanan la...

jalan kosong je....
then time tgh kayuh tu aku teringat...
ni jalan dah mcm nak gi umah akak aku je...
layan je la ,jgn kuar shah alam sudey...
then kuar duke , msk nkve highway...
lepas je tol die..
omg ada bukit panjang...
sape yg selalu nkve highway tahu le cmana bukit die..
time tu meter baru 10km aku kayuh....
aku think positif je la..
dulu boleh kacang2 je climb...
aku pakai gear ringan je,kayuh slow2...
layan doh....
bila smpai kt puncak, pandang belakang...
mmg puas hati tgk dah tinggi...
hehe....
then dah uphill, downhill la kan..
mmg layan....
haha....

then jumpe signboard lg....


tak kan nak gi ipoh kan...
jauh sgt, and org kt ipoh pon ade kt sini skang..
(kepada sesiapa yg paham je..hehe)
then aku pon taram je la amik kiri coz ade tulis Kota Damansara....
kt kota damansara berenti jap kt petronas beli air 100plus....
kat area ni jalan dah start sibuk coz semua org nak gi kejer...
after that, kuar kat mutiara damansara yg area the curve semua n masuk highway balik yg ke selayang......
then smpai le kerumah...
rasa kejap je...

ini details after ride aku....

1) Total Distance : 46.69 km


2) Total Time : 1:56'27


3) Average Speed : 24 km/h


4) MAximum Speed : 60.4 km/h


5) Route : Gombak - DUKE hiway( sentul) - NKVE hiway - exit Kota Damansara - Mutiara Damansara - Selayang - Gombak.

6) Body responses after ride : OK!

ouh ya..aku ade kenal kawan baru..
nama tak tahu, ni dia:


haha..
aku memula tgh layan je kayuh..
tibe2 mcm terkejut jap ade org..
rerupanya die dah berzamana keras kat situ...
hehe...

aku kayuh sensorng je td.
eh ,silap...
ditemani YUNA!
tp lagu2 die je la....
hahah..
aku ok je kalo ride sensorng, tapi janji iPod kena ada...
kalo tak,bosan gila...

ni aku amik gambar malam td time test jersey mana yg muat...


tgk tuh, badan takde shape dah...
and ni je jersey yg aku muat masa skang..
sediy jer....
saya mahu kembali seperti ini:


mari tgk lepas beberapa hari,mana tahu dah susut ke badan aku...
wish me luck...
hahahah!



nak thankz to my Wilier Triestina....
she really did a great job this morning..
i love u!
hehe..
chow!

1 comment:

  1. Gua nak jemput lu dtg kenduri kt blog gua..ikut baca doa skali lagi otai..

    ReplyDelete